Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

A.B. [ TVCG ]

26. 03. 2024. 06:25 >> 06:25
Čitaj mi:

VREMENSKA PROGNOZA

Umjereno oblačno uz južni vjetar, večeras kiša

U Crnoj Gori danas će biti oblačno vrijeme, a krajem dana očekuje se kiša.

Na sjeveru Crne Gore, danas će biti pretežno do potpuno oblačno, a krajem dana očekuje se kiša. Duvaće jak jugo, naročito na planinama. Temperatura do 15 stepeni.

Na jugu umjereno do potpuno oblačno, u drugom dijelu dana kiša. Tokom noći intenzivnije padavine, ponegdje uz grmljavinu. Istočni i jugoistočni vjetar od sredine dana u jačanju, tokom noći veoma jak. Temperatura do 18-19 stepeni.

Narednih dana na sjeveru česta kiša. Nešto manje padavina po kotlinama na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku. U noći srijeda na četvrtak intenzivne padavine u svim predjelima. Vjetar naredna tri dana jak i veoma jak, južni i jugozapadni.

Na jugu narednih dana promjenljivo sa čestom kišom, uglavnom  ujutru i naveče, tokom dana biće i suvih perioda. Vjetar naredna dva dana umjeren do jak južni i jugoistočni, u četvrtak u slabljenju.

Naročito obilne padavine očekuju se u noći između srijede i četvrtka kada lokalno i može biti jačeg nevremena, pljuskova i grmljavine uz olujni vjetar.

Zbog izraženih južnih strujanja i priliva toplog vazduha, i na jugu i na sjeveru u srijedu nagli porast temperature, u četvrtak u padu.

EVROPA

Frontalni poremećaj u sklopu ciklona na Atlantiku danas Francuskoj i Pirinejskom poluostrvu donosi kišovito vrijeme i zahlađenje. Kiše će biti i na Apeninima i Balkanu, a susnježice i rjeđe snijega u Skandinaviji.

Najtoplije danas na jugu Italije, do 22 stepena, najhladnije u Skandinaviji, koji stepen ispod nule.

BALKAN  

Na Balkanu danas promjenljivo. Na zapadu i sjeveru manje kiše a više sunca, dok će na jadranskoj i jonskoj obali biti jakih padavina, u Grčkoj i grmljavine. Naročito kišovito uveče i tokom noći.

Najtoplije na Peloponezu, ponegdje preko 20 stepeni.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније