Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 08. 2015. 17:35 >> 17:24

BORBA PROTIV ID

Prvi udari turske avijacije u Siriji

Turski borbeni avioni su, u sklopu međunarodne koalicije na čelu s SAD, prvi put dejstvovali po položajima Islamske države (ID) u Sriji, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova u Ankari.

Turska je, nakon više mjeseci uzdržanosti, prošlog mjeseca pristala na aktivniju ulogu u borbi protiv islamskih ekstremista. Doduše, početak kampanje su obilježili i napadi na položaje kurdskih pobunjenika, ne samo Islamske države.

Isprva su turski avioni koristili takozvane pametne bombe za udare po ID-u, bez prelaženja u vazdušni prostor Sirije, a potom je Turska dozvolila američkim avionima pristup svojoj vojnoj vazduhoplovnoj bazi Indžirlik u blizini sirijske granice.

Turski napadi koji su počeli juče prvi su u sklopu zajedničkih vazdušnih operacija.

Oni su uslijedili pošto su zvaničnici Ankare i Vašingtona saopštili da su Turska i SAD postigli tehnički sporazum o saradnji kojim se Turska poziva da u potpunosti bude dio međunarodne koalicije koja se bori protiv Islamske države iz vazduha.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније