Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

02. 09. 2015. 20:52 >> 20:49

"BEZ PANIKE"

Rumunija se priprema za dolazak migranata

Premijer Viktor Ponta rekao je da se Rumunija "bez panike priprema" za eventualni dolazak migranata i podvukao da se za sada i ne najavljuje opasnost velike migracije.

Ponta je naveo da je danas razgovarao s predsjednikom Rumunije Klausom Johanisom, sa zamjenikom premijera za državnu bezbjednost, ministrom unutrašnjih poslova i s drugima i da je odlučeno da se održi sjednica Savjeta za bezbjednost i odbranu.

Rumunija se "racionalno priprema" za "pitanje broj jedan u Evropi - kako riješiti humanitarnu krizu migranata i izbjeglica", rekao je premijer i precizirao da "nema razloga za paniku".

Premijer je u izjavi za štampu naglasio da "nije momenat za populističke i demagoške govore političara koje je svijet zaboravio, te žele da privuku pažnju".

Ponta je to naglasio povodom izjave bivšeg predsednika Trajana Baseskua koji je kazao da bi "Rumunija trebalo da odbije da prima izbjeglice" jer to "nije naš problem" i da EU "laže kada govori da ce sve to trajati dvije godine".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније