Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

12. 02. 2016. 12:22 >> 12:08
1

BORBA PROTIV ID

Vals: Kopnena ofanziva bila bi odlučujuća

Francuski premijer Manuel Vals izjavio je da bi kopnena ofanziva u Siriji, u kojoj bi eventualno učestvovale snage drugih arapskih zemalja, bila "odlučujuća" u borbi protiv ekstremista Islamske države (ID).

"Kopnena ofanziva lokalnih snaga, kao i nekih arapskih država ako žele da učestvuju, odlučujuća je (u borbi protiv ID), bar u smislu zadržavanja osvojenih zona", rekao je Vals u danas objavljenom razgovoru s novinarima medijske grupe Funke.

Šef francuske vlade je, međutim, rekao da je svaka zemlja "gospodar svojih odluka".

"Što se tiče Francuske, ona nema namjeru da šalje kopnene snage u borbu protiv Islamske države", rekao je Manuel Vals.

Saudijska Arabija je prošle nedjelje saopštila da je spremna da pošalje kopnene snage u Siriju da se bore protiv Islamske države, ako međunarodna koalicija koja se bori protiv te ekstremističke grupe tako odluči.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev ocenio je da bi uključivanje kopnenih snaga u sirijski konflikt moglo da izazove dugotrajni rat.

SAD i Rusija postigli su noćas u Minhenu dogovor o okončanju neprijateljstava u Siriji, kako bi počeo mirovni proces i prekinuo se egzodus civila.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније