Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

06. 04. 2016. 11:14 >> 10:57

ZNAČAJNE POBJEDE

Kruz i Sanders pobijedili u Viskonsinu

Kandidat Republikanske stranke za predsjedničko nominovanje Ted Kruz pobijedio je u utorak na stranačkim izborima u Viskonsinu, a u trci za nominaciju Demokratske stranke najviše glasova u toj državi dobio je Berni Sanders.

 

 

 

Malo je vjerovatno da će Kruz dobiti podršku dovoljnog broja delegata za nominaciju, ali republikanski lideri se nadaju da bi mogao da spriječi Donalda Trampa da osvoji polovinu glasova koliko je potrebno da osigura nominaciju.

Iz Trampovog izbornog štaba saopšteno je da su potpuno uvjereni da će Republikanci imenovati njega za predsjedničkog kandidata, dodajući da je "Ted Kruz Trojanski konj kojeg partijski šefovi koriste da ukradu nominaciju od Trampa".

Viskonsin nije glasao za predsjedničkog kandidata Republikanaca od Ronalda Regana 1984. godine.

Tramp je do sada osvojio 737 delegata, a Kruz 505. Za nominaciju je potrebno 1.237.

S druge strane, demokratski kandidat Berni Sanders osvojio je šestu uzastopnu pobjedu, što mu daje značajan podsticaj pred ključne izbore u Njujorku i Pensilvaniji.

Sanders je pobijedio u gotovo svakom okrugu u Viskonsinu, osim u Milvokiju, ali to mu neće obezbijediti veću prednost pošto se glasovi delegata raspoređuju proporcionalno. 

Sanders je do sada pobijedio u 15 država, a Hilari Klinton u 18. Klintonova, međutim, i dalje ima znatnu prednost u broju delegata i posljednji gubici joj neće nanijeti veliku štetu.

Klintonova je do sada osvojila 1.743 delegata, a Sanders 1.056, a za nominaciju je potrebno 2.383.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније