Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 05. 2016. 14:18 >> 14:01

U HOMSU

U dva bombaška napada poginulo 10 civila

Najmanje 10 civila poginulo je danas, a 40 je ranjeno u dva bombaška napada u sirijskoj provinciji Homs, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

 

 

 

Sirijska državna televizija javila je da je najmanje šest civila poginulo, a 28 teško ranjeno u samoubilačkom napadu i eksploziji automobila-bombe na centralnom trgu u gradu Makram Favkaniju u centralnoj Siriji, kojeg kontrolišu snage režima Bašara el Asada.

Dvostruki napad uslijedio je samo nekoliko dana pošto su džihadisti Islamske države poslije okršaja sa sirijskom vojskom preuzeli kontrolu nad gasnim poljem Šar.

U tom sukobu ubijeno je najmanje 16 ljudi, među kojima i pripadnici sirijskih snaga.

Pad jednog od najvažnijih izvora gasa u ruke džihadista pokazuje da snage režima više nijesu u stanju da očuvaju kontrolu nad pojedinim oblastima, iako kontrolišu veći dio provincije Homs, rekao je agenciji Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније