Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 05. 2016. 21:40 >> 21:23

BOMBAŠKI NAPADI

U Iraku najmanje 29 poginulih

U seriji samoubilačkih napada džihadista takozvane Islamske države na elektranu prirodnog gasa u blizini Bagdada i trgovačke četvrti u Bagdadu i Latifiji poginulo je najmanje 29 ljudi, a više od 70 osoba je ranjeno, saopštili su danas irački zvaničnici.

 

 

Kako se navodi, bombaš samoubica raznio je rano jutros glavnu kapiju elektrane u gradu Tadži, oko 20 kilometara sjeverno od Bagdada, a poslije toga je nekoliko bombaša samoubica i boraca upalo u objekat i sukobilo se sa snagama bezbjednosti.

Najmanje 27 vojnika je povrijeđeno u napadu.

Islamska država je preuzela odgovornost za koordinisani napad na elektranu, navodeći da ga je izvela grupa "vojnika kalifata".

U eksploziji automobila-bombe u trgovačkoj četvrti u gradu Latifiji, udaljenom oko 30 kilometara od Bagdada, ubijeno je sedam osoba, među kojima i dvojica vojnika, dok je 18 ranjeno.
U još tri odvojena napada u trgovačkim četvrtima širom Bagdada ubijeno je najmanje osam civila, a 28 je ranjeno, navela je policija.

Više od 140 ljudi stradalo je u bombaškim napadima koji od srijede potresaju Bagdad i druge djelove Iraka.

ID kontroliše značajne oblasti na sjeveru i zapadu Iraka, uključujući i drugi grad po veličini Mosul. Džihadisti su nedavno pojačali napade daleko od linija fronta.

Irački zvaničnici tumače da je to pokušaj te organizacije da skrene pažnju sa nedavnih gubitaka na bojnom polju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније