Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92/Tanjug ]

25. 05. 2016. 10:49 >> 11:39

KERN PORUČIO

"Izbjeglicama omogućiti da rade"

Izbjeglicama omogućiti posao nakon tri mjeseca od podnošenja zahtjeva za azil, ne smiju se gurati u ilegalu, rekao je novi austrijski kancelar Kristijan Kern.

"Moramo zajedno razmišljati kako bi mogli ubrzati pristup tržištu rada", kazao je Kern bečkom "Standardu", u prvim intervjuima bečkim medijima nakon stupanja na dužnost.

Prema njegovim riječima sa integracijom izbjeglica treba početi što je moguće prije. 

Kancelar je ocijenio interesantnim njemački model, prema kojem izbjeglice već nakon tri mjeseca od podnošenja zahteva za azil, a ne tek nakon pozitivnog odgovora, mogu da se zaposle. 

"Ne može nam biti u interesu da te ljude guramo u ilegalu, kriminal, time što im ne damo da rade. Oni su tu, i ako im ne damo nikakvu perspektivu onda ćemo proizvesti fenomene koje ne želimo", podvukao je Kern. 

On je dodao da je svjestan da bi to, zbog teške situacije na tržištu rada, bilo dodatno opterećenje, ali da je cijena da se oni izopšte mnogo velika. 

Kern je kazao da ne želi drugačiji tretman za strance, te istakao da ljudi koji su prošli proces dobijanja azila ne treba da budu tretirani kao građani drugog razreda. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније