Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

28. 05. 2016. 21:50 >> 21:34

UPOZORENJE SEULU

Pjongjang: Odgovorićemo na provokacije

Pjongjang je danas zaprijetio Seulu da će nemilosrdno odgovoriti na pucnje upozorenja južnokorejske mornarice ispaljene juče ka dva sjevernokorejska broda nedaleko od sporne granice u Žutom moru.

Sjeverna Koreja će "bez upozorenja pucati na svaki južnokorejski brod koji bude samo 0,001 milimetar ušao u spornu graničnu zonu", saopštio je Generalštab vojske Sjeverne Koreje, prenijela je agencija KCNA.

Južnokorejski brod ispalio je pucnje upozorenje ka jednom patrolnom i jednom ribarskom brodu koji su ušli u teritorijalne vode Južne Koreje, saopštio je Seul.

Pjongjang je ocijenio da je pitanju "neoprezna vojna provokacija" i zatražio od Seula da uputi izvinjenje.

Sjeverna i Južna Koreja godinama se međusobno optužuju za kršenje spornih granica, a sukoba je bilo 1999, 2002. i 2009. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније