Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 06. 2016. 13:40 >> 13:22
2

ŠEF DIPLOMATIJE

Hamond: Poslije Bregzita nema povratka

Izlazak Velike Britanije iz EU biće konačan i poslije njega nema povratka nazad, upozorio je danas šef britanske diplomatije Filip Hamond.

 

 

 

"Kada jednom donesemo takvu odluku, neće biti povratka nazad. Velika Britanija nikada više neće moći da se vrati u EU, osim pod uslovima koji su neprihvatljivi, kao što je obaveza priključenja eurozoni i primjene Šengenskog sporazuma", rekao je Hamond uoči samita ministara spoljnih poslova EU u Luksemburgu.

On je ocijenio da je bitka pred referendum bila "veoma tijesna" i ponovio da je za Veliku Britaniju najbolje da ostane u Uniji, što je prije nekoliko mjeseci rekao i premijer Dejvid Kameron.Hamond je dodao da će svojim evropskim kolegama poručiti da britanska vlada u slučaju ostanka očekuje brzo i potpuno sprovođenje "bolnih" reformi unutar EU.

Sa druge strane, šef francuske diplomatije Žan-Mark Ero rekao je da su "oči svih Evropljana uprte u britanski narod", koji će se u četvrtak na referendumu izjasniti o članstvu svoje zemlje u EU.

"Odluka koju će Britanci donijeti važna je za njih i za cijelu Evropu, i to treba da imaju na umu kada budu glasali", zaključio je Ero.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније