Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: B.V. [ Anadolija ]

01. 07. 2016. 15:51 >> 15:32

ČAVOŠUGLU PORUČIO

Turska i Rusija da grade zajedničku budućnost

Turska i Rusija trebaju gledati naprijed i učiti iz lekcija iz prošlosti, rekao je Mevlut Čavušoglu, turski ministar vanjskih poslova u tekstu objavljenom u četvrtak u ruskim novinama.

 

„Naše je mišljenje da turska i ruska nacija od nas očekuju da gledamo naprijed, uzimajući lekcije iz prethodnih iskustava. Naše iskrene želje su da trebamo ispuniti ova očekivanja, trebamo graditi zajedničku budućnost i trebamo napraviti novi početak “, rekao je Čavusoglu za list "Kommersant" ocjenjujući odnose dvije zemlje.

Izjava Čavušoglua došla je nakon što su ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov turski kolega Redžep  Erdogan obavili telefonski razgovor u srijedu i dogovorili normalizaciju odnosa.

Veze između dvije zemlje bile su zategnute u posljednjih nekoliko mjeseci, nakon što je Turska oborila ruski vojni avion koji je narušio turski vazdušni prostor u novembru prošle godine.

Ruski premijer Dmitri Medvedev u četvrtak je kazao da će sankcije biti ukinute u skladu sa uputima predsjednika Putina i da će ograničenja biti postupno skidana kako bi se spriječila eventualna šteta kod ruskih proizvođača. Dodao je da će Rusija tražiti garancije od turske vlade kako bi se osigurala sigurnost ruskim turistima.

Čavusoglu je istakao da odnosi Turske i Rusije neće biti zanovani na konkurenciji, nego na prijateljstvu i saradnji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније