Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: D.Ž.

01. 07. 2016. 23:51 >> 23:37

PUTIN PORUČUJE

Ako Finska uđe u NATO, Rusi premještaju trupe

Rusija će premjestiti trupe ako Finska uđe u NATO, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin poslije susreta s finskim kolegom Saulijem Ninistom.

"Ako Finska uđe u NATO to znači da su finski vojnici prestali da budu nezavisni, suvereni u punom smislu te riječi i da su postali dio vojne infrastrukture NATO-a, koji će se u trenu naći na granicama Rusije", rekao je Putin.

Putin boravi u posjeti Finskoj nakon što je EU donijela odluku da produži ekonomske sankcije Rusiji do februara. 

On je danas nagovijestio da postoje načini da Finska riješi problem rekavši da "pogledaju kako su to riješili u Londonu".

Ninisto je rekao da bi Rusija mogla da se oslobodi sankcija primjenom sporazuma iz Minska o okončanju sukoba u istočnoj Ukrajini. Dodao je, takođe, da je na sastanku predložio da svi ratni avioni koji nadlijeću region Baltika drže uključene transpondere za emitovanje i prijem radio signala, što bi bila mjera za izgradnju povjerenja.

Putin je rekao da je saglasan s tom idejom koja je nastala poslije nekoliko incidenata kada su ruski avioni letjeli blizu američkih brodova u Baltiku.

To je prva Putinova posjeta Evropskoj uniji od kada su Britanci na referendumu glasali za izlazak iz EU.

Finski predsjednik Sauli Ninisto ugostio je Putina u svojoj ljetnjoj rezidenciji na jugozapadu Finske.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније