Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 01. 2013. 11:49 >> 11:54

Talačka kriza

Fatalno spasavanje talaca

Tokom spasavanja talaca u Alžiru stradalo 30 ljudi, među njima i 11 kidnapera. Talačka kriza još nije okončana, jer je neizvjesna sudbina nekolicine ljudi.

U akciji oslobađanja talaca na gasnom polju "Britiš petroleuma" na jugu Alžira, gdje su ekstremni islamisti držali zatočene na desetine ljudi, ubijeno je 30 osoba, uključujući najmanje 11 kidnapera.

Među ubijenima u akciji alžirske vojske je i vođa islamista Abu el Bar, prenela je mauritanska agencija ANI.

Portparol britanskog Forin ofisa je izjavio da "teroristički incident" u Alžiru traje.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Manuel Val kaže da je oteta nekolicina Francuza koji su radili za "Britiš petroleum", a da su dvojica uspjela da se spasu.

Alžirski mediji ranije su izvijestili da je vojna operacija, koja je trajala nekoliko sati, sinoć završena, a da je u njoj, prema mnogim informacijama, ubijeno više desetina ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније