Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 07. 2016. 18:05 >> 22:57
1

NOVI NAPAD U NJEMAČKOJ

Mačetom ubio ženu i ranio dvoje

Nemački mediji su javili da su napadač mačetom i ubijena žena bili bliski i radili u istom snek baru, pa se spekuliše da je možda u pitanju bio zločin iz strasti. Muškarac naoružan mačetom napao je danas ljude u gradu Rojtlingenu, kod Štutgarta, u Njemačkoj. Policija je savladala i uhapsila napadača, 21-godišnjeg izbjeglicu iz Sirije.


Policija je navela da se napadač prvo raspravljao sa ženom koju je ubio, a potom je ranio drugu ženu i jednog muškarca, prenose agencije

Sirijac, koji je od ranije je poznat policiji, ubio je danas ženu i ranio dvoje ljudi. Uhapšeni napadač je tražilac azila iz Sirije, navela je policija i istakla da je mladić sa mačetom, očigledno, djelovao sam.

Njemačka policija saopštila je da nema dokaza da je napad mačetom, koji je na jugu države izveo sirijski izbjeglica, teroristički napad.

"U ovoj fazi istrage ništa ne ukazuje na teroristički napad", saopštila je policija. Mediji prenose da je muškarac nasumično napao prolaznike na ulici. Incident se dogodio u gradu Rojtlingen u blizini Štutgarta. 

Motiv napada još nije poznat, a na fotografijama koje kruže društvenim mrežama vidi se da je policija savladala napadača. Zločin se dogodio u blizini prodavnice kebaba, a policija je saopštila da vjeruje da je napadač djelovao sam. 

U napadu koji se dogodio prije dva dana u Minhenu, osamnaestogodišnji Njemac iranskog porijekla usmrtio je najmanje devet osoba kada je otvorio paljbu ispred šoping centra "Olimpija", a potom izvršio samoubistvo. 

Prije nešto manje od nedjelju dana, još jedan tinejdžer ranio je oko 20 osoba kada ih je sjekirom napao u vozu.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније