Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 08. 2016. 12:47 >> 12:27
1

NE KRŠE REZOLUCIJU

Ruski avioni ponovo poletjeli iz baze u Iranu

Ruski taktički bombarderi "Su-34" poletjeli su danas s piste u Iranu u napade na položaje Islamske države u sirijskoj provinciji Deir ez-Zor gdje je ubijeno više od 150 ekstremista, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

 

 



Avioni su poletjeli s aerodroma Hamadan s maksimalnim tovarom visoko eksplozivnih rasprskavajućih bombi od 500 kilograma 'OFAB-500', prenio je Tass.

"Kao rezultat napada uništena su dva komandna položaja i veliki poljski kamp za obuku Islamske države blizu Deir ez-Zora.

Ubijeno je više od 150 ekstremista, uključujući strane plaćenike", navelo je ministarstvo.Rusija je juče prvi put koristila iranske baze za napade na položaje ekstremista u Siriji.

Portparol Stejt departmenta SAD rekao je da Vašington ispituje da li upotreba vazdušnih baza za napade na ekstremiste u Siriji predstavlja kršenje rezolucije Savjeta bezbjednosti UN, koja zabranjuje snabdijevanje, prodaju ili prebacivanje borbenih letjelica Irana osim ako to unaprijed ne odobri Savjet bezbjednosti.

Tass navodi da je izvor iz ruskog ministarstva rekao da ruska upotreba baza u Iranu ne krši rezoluciju koja je usvojena prošle godine kada su ukinute sankcije Iranu zbog nuklearnog programa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније