Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Mina ]

27. 08. 2016. 21:15 >> 22:48

RUSIJA

Investitori ignorišu sankcije

Zapadni investitori sve više ignorišu sankcije protiv Rusije sa željom da ostvare što veći profit, pišu ekonomski portali.

Investitori više ne prave razliku između ruskih kompanija protiv kojih su uvedene sankcije Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i EU i organizacija protiv kojih nijesu uvedene restrikcije, navodi Bloomberg.

Tako je razlika između berzanskih indeksa obveznica Gasproma i Rosnjefta, koji je pod sankcijama, dostigla nivo s početka 2014, kada sankcije nijesu bile uvedene, prenosi Biznis.ba.

Popularni finansijski instrumenti sa fiksnim nivoom isplativosti danas nude suviše niske procente za aktere tržišta koji žele da dobiju značajniji profit od ulaganja.

Istovremeno, neki stručnjaci smatraju da svaku kompaniju treba posmatrati pojedinačno, nezavisno od sankcija.

Prema riječima analitičara Jegora Fjodorova, ne radi se o promjeni u odnosu prema instrumentima pod sankcijama, već o masovnom tržišnom trendu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније