Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

AA [ Objavio: O.Z. ]

29. 08. 2016. 11:55 >> 11:35

BRITANSKI SPORTISTA

Umro pokušavajući da prepliva Lamanš

Britanski sportista Nik Tomas (45) izgubio je život u pokušaju da prepliva kanal Lamanš.

Tomas je u svom sportskom poduhvatu namjeravao da trči, vozi bicikl i pliva sve od mermernog luka (Marble Arch), spomenika u Londonu, do Trijumfalne kapije u Parizu.

On je izgubio život nakon što je plivao skoro 16 sati, potvrđeno je iz britanske Plivačke federacije. Ekipa za podršku i pomoć ovom sportisti izvukla ga je iz vode na oko kilometar i po udaljenosti od francuske obale. Plivač je bio bez svijesti.

"Umro je radeći ono što voli. Tomas je preminuo nekoliko kilometara daleko od francuske granice. Tim podrške ga je preuzeo i odveo na francuku obalu. Nažalost, tamo je proglašen mrtvim", saopćeno je.

Lamanš, dio Atlantskog okeana koje odvaja Veliku Britaniju od Francuske i spaja Atlantski okean i Sjeverno more, dug je oko 563 kilometara.

Kanal je mnogim sportistima pravi izazov iako Francuska ne podržava plivanje kanalom u svojim teritorijalnim vodama zbog gustog morskog prometa i često otežanih vremenskih uslova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније