Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

30. 08. 2016. 15:14 >> 14:54

SIRIJA

Sukob Kurda i ID kod Mandžiba

Kurdske snage sukobile su se danas sa džihadistima Islamske države (ID) u gradu Mandžib na sjeveru Sirije, koji je do skoro bio pod kontrolom ID, saopštili su kurdski zvaničnici.

Ekstremisti su izvršili dvostruki napad na sela južno i zapadno od Mandžiba, koristeći najmanje tri automobila-bombe. ID je iskoristila trenutne sukobe između kurdskih pobunjenika i turskih snaga na sjeveru Sirije, navode zvaničnici.

Kurdski pobunjenici su, uz pomoć vazdušnih napada SAD, najprije uspjeli da odbiju napad, ali su se sukobi nastavili i danas.

Kurdi su ranije ovog mjeseca povratili Mandžib od ID poslije desetomjesečne ofanzive.

Turska je prošle sedmice počela operacije protiv ID, ali i protiv kurdskih pobunjenika na sjeveru Sirije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније