Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

07. 09. 2016. 22:43 >> 22:23
1

KARTER TVRDI

"Rusija želi da ruši globalnu stabilnost"

Američki ministar odbrane Eš Karter optužio je danas Rusiju da želi da naruši globalnu stabilnost i upitao je da li Moskva zaista želi održivo primirje u Siriji.

Karter je na predavanju studentima na britanskom Univerzitetu Oksford rekao da je skeptičan kada su ruske namjere u Siriji u pitanju.

"Nažalost, Rusija je svojom podrškom sirijskom predsjedniku Bašaru el Asadu učinila situaciju u Siriji opasnijom, dugotrajnijom i agresivnijom", rekao je američki zvaničnik.

Prema njegovim riječima, tome idu u prilog i izjave američkog predsjednika Baraka Obame o "nedostatku povjerenja" izme]u Rusije i SAD. Obama je govorio o nedovoljnom povjerenju izme]u dvije zemlje po završetku samita Grupe 20 (G20) u Kini.

Karter je tako]e pozvao Rusiju da saradjuje sa SAD u pronalaženju rješenja za političku tranziciju u Siriji.

"Današnje vijesti iz Sirije ne obećavaju. Izbor je na Rusiji, ali će i posljedice biti njihova odgovornost", naveo je on.

Američki ministar odbrane je ocijenio da, uprkos napretku poslije Hladnog rata, nedavne ruske akcije jasno pokazuju da Moskva želi da naruši me]unarodni poredak.

On je optužio vlasti u Moskvi da se vode "pogrešnim ambicijama i prikrivenm strahom", dodajući da razumije želju Rusije da se pokaže kao svjetska sila, ali da ne može da podriva rad drugih.

Karter je aludirao na rusku umiješanost u hakerske napade na Demokratsku stranku i kritikovao miješanje u američku predsjedničku kampanju.

"SAD ne traže neprijatelja u Rusiji, ali budite sigurni da ćemo braniti naše saveznike, me]unarodni poredak i svijetlu budućnost za sve nas", kazao je zvaničnik SAD.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније