Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 05. 2013. 09:50 >> 09:50

KINA

Ipak bez optužnice zbog bebe iz cijevi

Kineske vlasti neće podići optužnicu protiv majke čija je beba spasena iz kanalizacione cijevi, jer je zaključeno da je novorođenče tamo slučajno dospjelo.

Novorođeni dječak je poslije dvočasovnih napora vatrogasaca i medicinskog osoblja spasen iz kanalizacione cijevi ispod toaleta, a njegova majka i muškarac za koga se vjeruje da mu je otac su ga već odnijeli iz bolnice u kojoj se oporavljao.

Zvaničnik okruga Pudjang na istoku Kine, gdje se dogodio incident, rekao je da je muškarac zatražio test očinstva i da je, ukoliko se ispostavi da je on otac, spreman da sa majkom razgovara o izdržavanju djeteta. Imena majke i potencijalnog oca nijesu objavljeni.

Građani grada Đinhua su pozvali vatrogasce nakon što su iz „čučavca" na četvrtom spratu jedne stambene zgrade čuli plač bebe. Pokušaji da dječak bude izvučen iz toaleta nisu prvo dali rezultata, ali su vatrogasci zatim isjekli dio kanalizacione cijevi u kojem se dijete i dalje nalazilo, i odnijeli ga u lokalnu bolnicu.

Vatrogascima i ljekarima je trebalo gotovo sat da uz pomoć kliješta i testera uklone dio po dio cijevi, a kad su konačno uspjeli da izvade dijete, pokazalo se da je on i dalje spojen sa placentom, navode medijski izvještaji.

Dječak težak 2,3 kilograma je zadobio posjekotine na licu i tijelu, ali nije imao značajnije povrede.

Majka, koja je prisustvovala akciji spasavanja, nije priznala da je beba njena sve dok je dva dana kasnije nije ispitala policija zato što je bila u strahu, zaključila je policija.

Ona je priznala da je zatrudnjela nakon kratke veze sa muškarcem, da je trudnoću krila od porodice i komšija i da se tajno porodila u subotu 25. maja u zajedničkom toaletu u zgradi. Dijete je slučajno ispalo u toalet, navela je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније