Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 09. 2016. 10:10 >> 09:49

RIVLIN I NETANJAHU

"Peres bio usmjeren ka budućnosti"

Izraelski predsjednik Ruven Rivlin skratiće zvaničnu posjetu Ukrajini kako bi prisustvovao sahrani bivšeg izraelskog predsjednika i dobitnika Nobelove nagrade za mir Šimona Peresa, koji je danas preminuo u 93. godini.

 

 

 

"Šimon je uticao na nas da pogledamo daleko u budućnost, i voljeli smo ga. Voljeli smo ga, jer je uticao na nas da se usudimo da zamislimo ne šta je jednom ovdje bilo, ne šta je sada, već šta bi moglo da bude", naveo je Rivlin.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu obratio se putem video saopštenja porukom da je Peres bio "čovjek sa vizijom, pogleda usmjerenog ka budućnosti", prenosi AP.

"Kao čovjek bezbjednosti, on je učvrstio snagu Izraela na mnogo načina, od kojih su neki čak i danas i dalje nepoznati. Kao čovjek mira, on je radio do posljednjih dana ka pomiranju sa našim susjedima radi bolje budućnosti naše djece", naveo je Netanijahu.

Peres je preminuo u bolnici, nakon moždanog udara koji je dobio prije dvije nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније