Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 09. 2016. 13:42 >> 13:21

SPROVODI SE ISTRAGA

Avganistan:Ubijeno 13 civila u vazdušnom udaru

Najmanje 13 civila ubijeno je danas u vazdušnom udaru koji je pogodio stambenu zgradu u nesigurnoj oblasti u avganistanskoj istočnoj provinciji Nangarhar, rekao je avganistanski zvaničnik.

  

 

 

Američka vojska u Avganistanu saopštila je da se incident ispituje. Poslanik iz provincije Nangarhar, Esmatulah Šinvari rekao je da se veliki broj ljudi okupilo u kući u oblasti Ačin, blizu pakistanske granice, da dočeka plemenskog vođu koji se vraćao sa hadža, muslimanskog hodočašća u Saudijskoj Arabiji.

U napadu je povrijeđeno najmanje 12 ljudi, uključujući i tog plemenskog vođu, rekao je on.Portparol šefa policije provincije Nangarhar rekao je da su meta vazdušnog napada bili pristalice Islamske države. Avganistanske snage uz podršku američke vojske bore se već mjesecima protiv boraca Islamske države u oblasti Ačin.

Portparol američke vojske u Avganistanu general Čarls Klivland potvrdio je da je rano jutros sproveden vazdušni napad u oblasti Ačin u okviru borbe protiv terorizma.

"Američke snage jesu sprovele jedan antiteroristički vazdušni napad u oblasti Ačin, u provinciji Nangarhar, 28. septembra i iz operativnih bezbjednosnih razloga mi ne govorimo o detaljima naših antiterorističkih operacija", naveo je Klivland u saopštenju.

On je rekao da su upoznati da ima tvrdnji da je bilo nastradalih civila i da se sprovodi istraga o tome.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније