Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

29. 09. 2016. 22:45 >> 22:31

U ALEPU

Rusija bi podržala 48-očasovni prekid vatre

Visoki ruski diplomata rekao je danas da američka prijetnja o prekidu svake saradnje s Rusijom u sirijskom sukobu predstavlja "emocionalni slom" i da je Rusija spremna da podrži 48-očasovni prekid vatre oko Alepa.

 

 

 

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov odbacio je pozive Vašingtona za sedmodnevni prekid neprijateljstava u Siriji ali je rekao da je Rusija spremna da podrži 48-očasovno primirje iz humanitarnih razloga.

Njegove izjave uslijedile su poslije upozorenja državnog sekretara SAD Džona Kerija da će SAD prekinuti saradnju sa Moskvom ako ne prestanu ruski i sirijski napadi na Alep.Prema navodima ruskih novinskih agencija Rjabkov je poslije te izjave rekao za SAD da se "desio određeni emocionalni slom".

Rjabkov je takođe ponovio ruski stav da bi sedmodnevno primirje u ofanzivi u Alepu dalo vremena ekstremističkim borcima da se konsoliduju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније