Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

30. 10. 2023. 19:12 >> 19:12
1

POL BRISTOU

Pozvao na prekid vatre u Gazi, pa ga smijenili s mjesta poslanika

Konzervativni poslanik Pol Bristou smijenjen je sa mjesta u britanskom kabinetu nakon što je pozvao na prekid vatre u Gazi.

Od Bristoua je zatraženo da podnese ostavku sa funkcije privatnog sekretara parlamenta nakon što je pisao premijeru Rišiju Sunaku da poziva na "trajni" prekid borbi između Izraela i Hamasa.

On je otpušten zbog komentara koji nisu bili u skladu sa principima kolektivne odgovornosti, rekao je portparol premijera.

Inače, Bristou je parlamentarni privatni sekretar u Odjeljenju za nauku, inovacije i tehnologiju.

Telegraf prenosi da je Bristou prošlog četvrtka poslao Sunaku pismo na dvije stranice.

"Hiljade je ubijeno, a više od milion je sada raseljeno. Teško je vidjeti kako to čini Izrael bezbjednijim ili kako to čini bilo šta boljim. Trajni prekid vatre bi spasio živote i omogućio neprekidan protok humanitarne pomoći da stigne do ljudi koji najpotrebnije. Pristup vodi, struji i gorivu je od vitalnog značaja za palestinski narod. Moji birači i ja bismo bili zahvalni na vašem komentaru o akcijama koje naša vlada preduzima kako bi osigurala da se narod Gaze ne suoči sa kolektivnom kaznom za zločine Hamasa", zaključio je Bristou.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније