Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 06. 2013. 15:46 >> 15:53

ŽALI ZBOG NASILJA

Ešton pozvala Tursku na umjerenost

Visoka predstavnica EU za spoljne poslove i sigurnosnu politiku izrazila "zabrinutost i tugu zbog upotrebe nerazmjerne sile od strane policije".

 

 

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Ketrin Ešton pozvala je sve strane u Turskoj na umjerenost nakon nereda koji su izbili tokom protesta u parku Gezi na istanbulskom trgu Taksim. 

U saopćenju iz ureda Eštonove iražena je "zabrinutost i tuga zbog upotrebe nesrazmjerne sile od strane policije" na protestima u Istanbulu i drugim gradovima u Turskoj.

Takođe, u saopštenju je upućen poziv na prekid nasilja te naglašeno da "za pronalazak mirnog rješenja problema treba držati otvorene kanale dijaloga". 
Visoka predstavnica Ešton poželjela je brz oporovak povrijeđenima tokom protesta. 

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније