Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Tanjug.rs ]

08. 11. 2016. 22:48 >> 22:39
2

ANKETA POKAZUJE

Većina Rusa strahuje od rata s NATO

Od rata velikih razmjera Rusije i zemalja NATO-a strahuje 52 odsto Rusa, a 78 odsto učesnika u anketi smatra da je nedopustivo da njihova zemlja u takvom slučaju primijeni nuklearno oružje, pokazuju danas objavljeni rezultati istraživanja ruskog Fonda za javno mnjenje.

Prema rezultatima ankete, 40 odsto Rusa smatra da u ovom trenutku ne postoji opasnost od takvog rata, a 43 odsto učesnika ankete vjeruje da je mogućnost rata u ovom trenutku veća nego sedamdesetih godina, prenosi Sputnjik.

Šezdeset odsto Rusa smatra da je u posljednje dvije - tri godine takva opasnost porasla i dovode to u vezu s tim što se Rusija "podiže iz pepela, što se ne dopada svima", s neprijateljskim odnosom prema Rusiji, sa sukobom u Ukrajini i ratom u Siriji.

Svega šest odsto Rusa smatra da je u ovom trenutku vjerovatnoća velikog rata Rusije i zemalja NATO-a manja nego prije dvije-tri godine, i to povezuju prije svega s jačanjem odbrambene sposobnosti zemlje i vjerom u rukovodstvo.

Učesnici ankete nekih 65 odsto smatra da politika Rusije u posljednje vrijeme doprinosi smanjenju rizika od velikog rata s NATO-om, 17 odsto smatra suprotno.

Kada je riječ o nuklearnom naoružanju, 25 odsto ispitanika smatra da u slučaju velikog rata između Rusije i zemalja NATO-a ono neće biti upotrijebljeno, a 80 odsto Rusa je uvjereno da bi njegova upotreba dovela do iščezavanja čovječanstva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније