Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B92/AA [ Objavila R.B. ]

19. 12. 2016. 17:49 >> 20:37
27

UBICA LIKVIDIRAN

Ruskog ambasadora ubio policajac

Na ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari pucano je za vrijeme izložbe fotografija i on je preminuo od posljedica ranjavanja, prenose svjetski mediji. Mediji prenose da je ruskog ambasadora u Turskoj ubio 22 - godišnji Mevlut Mert Altintas, pripadnik policijske jedinice za suzbijanje demonstracija. On je rođen 1994. godine i školovao se u Izmiru. Rojters navodi da je napadač u galeriju ušao pokazavši policijsku propusnicu.

Novinari turskih medija koji su prisustvovali izložbi na kojoj je ubijen ruski ambasador navode da je napadač bio pripadnik obezbjeđenja.

Kako prenosi Komersant, ruskog ambasadora u Turskoj je ubio čovjek koji je kod sebe imao policijsku legitimaciju. Naglašava se informacija da je napadač imao policijsku značku, da je u prostoriji bio kao pripadnik obezbjeđenja, što u ovom slučaju znači da je bio državni službenik ili je bar imao propusnicu te vrste.

Dodaje se i da je on boravio u prostoru gdje se održavala izložba kao pripadnik obezbjeđenja, da je bio obučen u crno odijelo, kao što se i vidi na objavljenim snimcima.

Svjedoci ističu da su čuli četiri ili pet metaka koji su pogodili ambasadora i još najmanje troje ljudi.

Ruski zvaničnici smatraju da je djelo napad radikalnih islamista.

Turski mediji javljaju i da je troje ljudi ranjeno u napadu na ambasadora. Do napada je došlo na izložbi pod nazivom "Rusija očima Turaka", prenosi Sputnjik koji piše da je ambasador "teško ranjen".

Rusko ministarstvo inostranih poslova potvrdilo je da je ambasador zadobio prostrijelnu ranu, a na lice mjesta je ubrzo stigao turski ministar unutrašnjih poslova. 

"Raša tudej" navodi da je naoružani napadač uletio u zgradu u kojoj je trebalo da bude održana izložba, kao i da je ambasador ranjen prije nego što je održao govor. 

TASS prenosi da je se čulo nekoliko pucnjeva. Turski mediji su objavili i fotografiju upucanog ambasadora koji nepomično leži na podu galerije u kojoj je postavljena izložba. 

Prema nezvaničnim informacijama, napadač je izviknuo: "Ovo je za Alep!" i otvorio vatru. Napad je izveden poslije višednevnih protesta u Tuskoj zbog uloge Rusije u Siriji, ističe AFP.

Agencija Anadolija prenosi da je napadač neutralisan u policijskoj operaciji koja je uslijedila nakon oružanog napada.

 

Пратите нас на

Коментари27

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније