Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

28. 12. 2016. 10:00 >> 09:37

RUSKI AVION

Riječi posade ukazuju na probleme sa zakrilcima

Posljednje riječi članova posade ruskog aviona, koji se srušio u nedjelju, zabilježene u crnoj kutiji upućuju da je letjelica imala problema sa zakrilcima, prenosi Raša tudej pozivajući se na ruski portal Life.ru.

 

 

 

 

 

Kako se navodi, na snimku se čuje kako kapetan Roman Volkov nekoliko trenutaka prije gubljenja signala govori "prokleta zakrilca", kao i glas jednog od članova posade koji uzvikuje "komandante, mi padamo".

Raša tudej navodi i da ta saznanja nijesu zvanično potvrđena i čeka se detaljna analiza podataka iz crne kutije izvučene iz Crnog mora.

Agencija Tas s saznaje da su u repu aviona smještene još dvije crne kutije, ali da još uvijek nijesu izvučene.

"Glavni napori ronioca usmjereni su na potragu za djelovima repa, gdje su smještene crne kutije. Ti djelovi još nijesu izvučeni iz vode", saznaje Tas s.

Ranije je pronađen snimač iz pilotske kabine i poslat u Moskvu, a ruska agencija saznaje da bi dekodiranje crne kutije moglo nedjeljama da potraje, u zavisnosti od stanja kutije.

Agenciji Tas s su u sjedištu za rukovođenje operacijomm kazali danas da su ronioci izvukli još dva tijela žrtava, čime se broj pronađenih popeo na 15.

Do sada je pronađeno više od 1.500 djelova Tu-154 aviona, a trećina djelova - 567 je izvučena na površinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније