Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

08. 07. 2023. 19:53 >> 19:53

IZNAD SIRIJE

Ruski borbeni avioni ponovo presretali američke dronove

Ruski borbeni avioni presretali su američke bespilotne letjelice iznad Sirije treći dan zaredom ove nedjelje, saopštila je američka vojska.

Napetost između ruskih i američkih snaga nije neuobičajena u Siriji jer obje zemlje sprovode patrole na tlu, kao i prelete. U 12-godišnjem sukobu u Siriji poginulo je pola miliona ljudi, a više od milion ranjeno.

Američka vojska je navela da je "susret" u petak trajao oko dva sata tokom kojih su ruski borbeni avioni "još jednom uznemiravali" tri bespilotne letjelice MK-9 iznad Sirije.

"Ruski avioni su 18 puta letjeli blizu dronova MK-9 koji su izbjegli nesigurnu situacije", navela američka vojska.

Rusija se pridružila sukobu u Siriji u septembru 2015. i od pomogla da prevldaju snage sirijskog predsjednika Bašara al Asada. Ruski ratni avioni i dalje napadaju posljednje veliko uporište pobunjenika na sjeverozapadu Sirije.

U Siriji je nalazi najmanje 900 američkih vojnika koji su partneri Sirijskim demokratskim snagama predvođenim Kurdima.

Gurinov upozorio je da povećanje "nekoordinisanih letova" dronova koalicije predvođene SAD, dovodi do zaoštravanja i da "Rusija nije odgovorna za bezbjednost tih letova".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније