Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

08. 01. 2017. 15:19 >> 14:56

VLADA SIRIJE

Usvojen plan obnove Alepa

Sirijska vlada usvojila je plan obnove Alepa, koji podrazumijeva rehabilitaciju saobraćajne infrastrukture i industrije.

Takođe, plan obuhvata i popravku škola i bolnica, kao i stvaranje uslova za normalan život građana. Usljed višemjesečnih vazdušnih udara, uličnih borbi i opasade istočnog dijela, uništeni su gradska infrastruktura, kuće i bolnice.

Vlada je navela da plan predviđa da se obezbijedi redovno snabdijevanje električnom energijom, vodom i gorivom, a zatim i procjenu koje zgrade mogu da se poprave i otvaranje puteva kako bi građani mogli da vode normalan život, prenijela je državna televizija. 

Usvojen je hitan plan Ministarstva prosvete o obnovi 50 škola u istočnom dijelu grada u narednih šest mjeseci. Do početka sljedeće školske godine, vlada namjerava da renovira 100 škola, prenosi Rojters. 

Takođe je predviđena rehabilitacija pet zdravstvenih centara i dvije bolnice, kao i obnova međunarodnog aerodroma u Alepu i 18 kilometara željezničke pruge. 

Alepo je prije izbijanja rata bio najnaseljeniji grad u Siriji i predstavljao je trgovački i industrijski centar.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније