Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

22. 01. 2017. 11:15 >> 10:51
2

U LIBIJI

Eksplozija kod ambasade Italije

U blizini nedavno otvorene ambasade Italije u libijskoj prijestonici eksplodirao je automobil u kome je bila postavljena bomba.

                             

Policija je u ostacima automobila pronašla dva ugljenisana tijela, saopštili su zvaničnici, prenosi Rojters

Eksplozija se desila u subotu uveče na 350 metara od italijanske ambasade, a u tom kvartu nalaze se i ambasada Egipta i Ministarstvo planiranja, a izvještač Rojtersa sa lica mjesta kazao je da su sve okolne ulice bile blokirane nakon eksplozije i da je prisutan veliki broj policajaca. 

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za postavljanje bombe, a na sajtu organizacije "Crveni polumjesec" objavljeno je da nije poznat identitet osoba koje su pronađene u kolima. 

Kako se navodi u eksploziji su štetu pretrpjela i kola koja su se nalazila u blizini. Italija je prva zapadna zemlja koja je ponovo otvorila ambasadu u Tripoliju, nakon sukoba u Libiji 2014. i 2015. godine, kada su se mnoge strane ambasade povukle iz te zemlje. 

U Tripoliju se nalazi veliki broj suparničkih militarističkih grupa. Italija podržava Vladu nacionalnog jedinstva (GNA). 

U tom gradu Islamska država ima svoju ćeliju, koja je ranije bila poznata po napadima naročito na strane ambasade. Zbog otvaranja ambasade Italije u Tripoliju, ranije su u istočnoj Libiji održani protesti pristalica opozicione vlade, koji se protive GNA.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније