Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

RTS/Tanjug [ Objavio: O.Z. ]

18. 02. 2017. 08:57 >> 08:33

MUŠKARAC UMIJEŠAN

Novo hapšenje zbog ubistva Kimovog polubrata

Malezijska policija saopštila je da se posljednje hapšenje povezano sa ovim ubistvom desilo u petak uveče, kao i da je uhapšen muškarac (47) "umiješan u smrt muškarca iz Sjeverne Koreje".

Dvije osumnjičene ženske osobe - jedna iz Indonezije, druga sa dokumentima iz Vijetnama uhapšene su ranije.

Kako se navodi, još najmanje tri osobe se sumnjiče za smrt najstarijeg sina nekadašnjeg sjevernokorejskog lidera Kim Džong Ila, koji je poznat javnosti po tome što je javno govorio protiv svoje porodice.

Zvaničnici su saopštili da obdukcija tijela Kim Džong Nama još nije završena, odnosno da će se izvršiti druga obdukcija.

Sjeverna Koreja je rano jutros saopštila da neće priznati obdukcioni nalaz malezijske obdukcije i optužila Maleziju da je "u dosluhu sa stranim silama".

Malezija je na to odgovorila da se državni propisi moraju poštovati, a cio slučaj prijeti da oslabi veze Sjeverne Koreje sa Malezijom, koja je jedna od rijetkih zemnalja koja ima dobre diplomatske odnose sa Pjongjangom.

Polubrat Kim Džong Nam preminuo je ove nedjelje nakon što je napadnut na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru, sa nečim što se smatra otrovom koji brzo djeluje.

Zvaničnici Južne Koreje i SAD saopštili su da su ga ubili agenti Sjeverne Koreje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније