Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

14. 03. 2024. 11:23 >> 11:23
Čitaj mi:

posjetio vojnike na obuci

Kim pozvao na veće napore u pripremi za rat

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un posjetio je danas vojnike na obuci za upravljanje novorazvijenim borbenim tenkovima i pozivao na veće napore u pripremi za rat, javili su tamošnji državni mediji.

Tenkovska obuka, ocjenjuje se, odgovor je na vojne vježbe SAD i Južne Koreje koje su trajale 11 dana i završavaju se danas.

Pjongjang te vježbe vidi kao probu za invaziju.

Ministarstvo odbrane Sjeverne Koreje ranije je obećalo da će sprovesti "odgovorne vojne aktivnosti" kao reakciju na vježbu Južne Koreje i SAD.

Kim je novi tenk koji je korišćen danas na obuci nazvao "najmoćnijim na svijetu", prenosi KCNA. U izvještaju se dalje navodi da je Kim sjeo u jedan od novih tenkova i sam ga vozio.

Tokom obuke, teški tenkovi su isprobani u raznim simuliranim teškim borbenim okolnostima i gađali su mete.

Kim je kasnije nadgledao vježbe gađanja artiljerije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније