Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

09. 02. 2013. 18:42 >> 18:40

POZIV BIJELOJ KUĆI

Asanž: Koji su kriterijumi za ubijanje

Osnivač Vikliksa Žulijen Asanž pozvao je danas funkcionere u Bijeloj kući da tom sajtu dostave informacije o tome kako se donose odluke o eliminisanju osoba za koje se sumnja da su teroristi, bez obzira na to što su američki državljani.

U intervjuu američkoj televiziji HBO, Asanž, koji se još uvijek nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, pozvao je američke funkcionere da objelodane instrukcije za takve slučajeve, garantujući im istovremno "povjerljivost izvora." 

Povod za njegovu izjavu bio je dokument američkog ministarstva pravde koji je objavila televizija "En-bi-si" u kome se iznosi da bi Amerikanci koji su duboko u Al Kaidi mogli biti zakonito ubijeni čak i ako obavještajne informacije ne dokažu da u tom trenutku planiranju napad. 

Asanž se od juna 2012. nalazi u ambasadi Ekvadora. Ekvador mu je dao azil kako bi izbjegao izručenje Švedskoj gde je optužen za seksualni napad, ali Velika Britanija odbija da mu obezbijedi slobodan prolaz da otputuje.

Njegovi advokati smatraju da bi izručenje Švedskoj bilo uvod u izručenje SAD gdje je proglašen za državnog neprijatelja zbog objavljivanja stotina hiljda povjerljivih diplomatskih i vojnih depeša na sajtu Vikiliksa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније