Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 06. 2013. 23:41 >> 23:45

PRKOS

VIDEO: Turski Gandi

Čovjek koji je stajao mirno satima na Trgu Taksim u Istanbulu, prkoseći turskoj policiji, uhapšen je jutros.

Policija je suzavcem i vodenim topovima razbila višednevne antivladine proteste čije je bdenje bilo uzor na stotina drugih, javila je američka mreža CNN.

Više od pet sati, od ponedjeljka ujutru do danas, muškarac je zurio u portret Kemala Ataturka, osnivača moderne Turske države, prije nego što je policija, na kraju, prišla i uhapsila ga kao i mnoge koji su mu se pridružili u mirnom protestu.

Perfomans turskog umjetnika Erdema Gunduza ubrzo je nazvan "stojeći čovjek" mada je umjetnik rano jutros završio u zatvoru, bez jasnog razloga, navodi CNN.

Mnogi od onih koji su se sinoć pridružili Gunduzu stajali su s ciljem vraćanja mira, bez opredjeljivanja na čijoj su strani.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније