Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: I. P. ]

29. 04. 2017. 19:00 >> 19:01
1

U EGIPTU

Kairo: Na papinoj misi 10.000 vjernika

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franja završio je danas posjetu Egiptu koja je održana uz stroge mjere bezbjednosti, uključujući helikoptere, zalažući se za odbacivanje ekstremizma, tri nedjelje poslije napada na koptske vjernike u toj zemlji. Papa je danas predvodio misu na jednom stadionu u Kairu kojoj je prisustvovalo najmanje 10.000 egipatskih rimokatoličkih vjernika.

Papa koji je u petak doputovao u posjetu sa misijom promocije mira i harmonije između muslimana i hrišćana, održao je danas misu na stadionu u Kairu pozivajući na "dijalog, poštovanje i bratstvo".

Misa je održava u srdačnoj atmosferi uprkos velikim merama bezbjednosti zbog nedavnog napada.

Papa je obišao stadion u otvorenom električnom vozilu i u nekoliko navrata se zaustavio da zagrli i poljubi grupu djece.

Atmosfera na stadionu je bila vesela, uz pjesme crkvenog hora, dok su posjetioci mahali zastavama Egipta i Vatikana.

Poglavar Rimokatoličke crkve sastao se juče u Kairu s predsjednikom Egipta Abdelom Fatahom el Sisijem i rekao da je ta zemlja nekada davno spasavala ljude od gladi, a sada se mora spasiti od gladi za ljubavlju i bratstvom.

Franjo se sastao i s vodećim imamima Egipta i obišao hiljadu godina star univerzitet Al Azhar.

Tokom prvog dana u Egiptu, on se susreo i s poglavarom koptske pravoslavne crkve patrijarhom Tavadrosom Drugim, s kojim je postigao dogovor da vernici koji pređu iz jedne u drugu crkvu neće morati da budu ponovo kršteni.

To je druga posjeta pape Egiptu u posljednjih 17 godine kada je tu zemlju posjetio Jovan Pavle Drugi.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније