Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

03. 06. 2017. 21:17 >> 20:55
8

"ZAPALE SUSJEDE"

Klinton: Tramp kao zli diktator Milošević

Nekadašnja američka državna sekretarka Hilari Klinton uporedila je šefa Bijele kuće Donalda Trampa sa nekadašnjim predsjednikom Srbije Slobodanom Miloševićem.

Za Miloševića je rekla da je bio čovjek koji je podsticao etničko čišćenje tokom rata u BiH, prenosi Tanjug.

Ona je u obraćanju publici na njujorškom "BookExpo 2017", održanom protekle nedjelje, izjavila je da Tramp ima tu crtu da "zapali susjeda protiv susjeda", baš kao što je to po njenom mišljenju radio Slobodan Milošević, za kojeg je rekla da je bio "zli diktator", prenosi N1.

Klintonova je dodala da Tramp želi da vidi taj plamen mržnje, baš kao što se vidjelo kod brojnih masakara u svetu, spomenuvši i masakr u Ruandi, gdje je ubijeno više od 800.000 ljudi.

Supruga nekadašnjeg američkog predsjednika Bila Klintona je kazala i da je Trampova administracija "abnormalna", kao i da je sa pravom zabrinuta za budućnost Amerike, jer njegova administracije može da nanese "trajna oštećenja američkim institucijama".

Ona je, između ostalog, napala i Trampove pristalice nazivajući ih ljudima koji stalno "podstiču neko negodovanje".

N1 navodi da je nakon teškog poraza na predsjedničkim izborima Klintonova prilično glasno govorila o šoku zbog poraza. Navodi se da se na se na skupu u Njujorku ona obraćala dijelu publike gdje su više od dvije trećine bile upravo njene pristalice.

Bivša državna sekretarka SAD je rekla da je djelovanje poput Trampovog veoma opasno.

"Da, vidjeli smo to u Bosni, i u Ruandi, ali i u drugim zemljama. Uglavnom, to su zemlje gdje politički lideri djeluju samo zbog ličnog interesa, lične političke ideologije, pohlepe...", rekla je ona.

U obraćanju je pomenula i Ruse koji su optuživani da su hakovali elektronsku poštu Demokratske partije i dodala da joj je to bilo bolnije od svih uvreda koje je dobila od Trampa.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније