Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

08. 06. 2017. 08:18 >> 07:51

TRAŽIO LOJALNOST

Komi:Tramp zahtijevao prekid istrage o Flinu

Bivši direktor američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejms Komi reći će danas u svojoj uvodnoj izjavi na senatskom saslušanju da mu je predsjednik SAD Donald Tramp rekao da nije bio povezan s Rusijom i da mu je tražio da prekine istragu o njegovom bivšem savjetniku Majklu Flinu.

  

 

 

Komi će svjedočiti pred odborom američkog Senata za obavještajna pitanja a njegova pripremljena izjava objavljena je jče.Prema Komijevim riječima, Tramp mu je u telefonskom razgovoru 30. marta rekao da istraga o ruskoj umiješanosti u američke predsjedničke izbore "baca sjenku" na njegov predsjednički mandat i upitao ga šta oni mogu da učine da "uklone (tu) sjenku".

Tramp je rekao Komiju da "nije imao ništa s Rusijom" i da "nije imao veze s kurvama u Rusiji", piše u izjavi Komija, koji je potom rekao Trampu da će Ef-Bi-Aj istražiti taj slučaj što je prije moguće.

Komi je naveo da je bilo "veoma zabrinjavajuće" kada mu je Tramp u februaru tražio da obustavi istragu o njegovom bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu,

pokrenutu zbog njegovih nedozvoljenih kontakata s Rusijom.On će svjedočiti da mu je Tramp opisao Flina kao dobrog momka koji je mnogo toga prošao i da mu je potom, misleći na istragu, rekao: "Nadam se da možeš da digneš ruke od toga.

"Komi je naveo da je odmah napisao zabilješku o tom susretu s Trampom u Ovalnom kabinetu i da je istraga o Flinu nastavljena.

U Komijevoj izjavi stoji da je početkom januara obavijestio Trampa, prije nego što je preuzeo dužnost predsjednika SAD, da on lično nije pod istragom Ef-Bi-Aja o povezanosti s Rusijom.

Komi je odlučio da povjeri Trampu tu informaciju pošto se prethodno konsultovao s najvišim zvaničnicima svoje službe.

Smijenjeni direktor Ef-Bi-Aja svjedočiće i da mu je Tramp u januaru, tokom privatne večere, rekao da mu "treba lojalnost" i da "očekuje lojalnost".

Komi u izjavi navodi da ga je Tramp upitao da li želi da ostane direktor Ef-Bi-Aja na šta je Komi rekao da želi da završi desetogodišnji mandat i da "politički nije ni na jednoj strani". Prema Komijevim riječima, Tram

p je potom govorio o odanosti.Tramp je prošlog mjeseca iznenada smijenio Komija s mjesta direktora Ef-Bi-Aja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније