Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

F.R.

21. 06. 2017. 11:58 >> 15:28
3

IZNAD BALTIKA

Šojgu oči u oči s F-16

Avion F-16 NATO snaga pokušao je da se približi avionu u kom se nalazio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu nad Baltikom, ali su ga "otjerali" ruski vazduhoplovi Su-27 koji su bili u pratnji, javlja RT, pozivajući se na novinare koji su bili u letjelici.

                             

Šojgu je sletio u Kalinjingrad, rusku enklavu između Poljske i Litvanije na Baltičkom moru. 

Kako prenose ruski mediji on će tamo raspravljati o bezbjednosnoj situaciji s zvaničnicima iz odbrambenog sektora. Portparol Kremlja Dimitrij Peskov je izjavio da nema informacija o incidentu, istakavši da je bolje za to upitati Ministarstvo odbrane.

Ruski mediji tvrde da se Šojguov avion nalazio u međunarodnom prostoru kada se incident dogodio.

Podsjetimo, odnos Rusije sa Sjedinjenim državama i njihovim NATO partnerima je dodatno zahladnio nakon što je američka vojska u nedjelju oborila avion sirijskih vazduhoplovnih snaga.

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov osudio je takav potez, navodeći da je to "čin agresije", a Kremlj je istakao da će svi vazduhoplovi koji budu letjeli zapadno od Eufrata biti praćeni kao vazdušne mete.

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније