Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

24. 06. 2013. 21:47 >> 21:47
1

NOVI ZAKON

Zatvor za kritikovanje Crvene armije

Donji dom ruskog parlamenta razmatraće prijedlog zakona kojim se zabranjuje kritikovanje akcija Crvene armije tokom Drugog svjetskog rata, kao i pokušaji rehabilitacije nacizma.

Prijedlog zakona predviđa novčanu kaznu od 15.000 dolara i zatvorsku kaznu do pet godina za negiranje uloge Crvene armije u "održavanju međunarodnog mira" i za "namjerno širenje lažnih informacija" o Crvenoj armiji.

Prijedlog zakona, takođe, pokriva pokušaje kritikovanja ishoda suđenja u Nirnbergu, kada su većina ključnih vođa Trećeg rajha osuđeni na zatvorske kazne ili smrt, kao i akcija savezničkih snaga tokom Drugog svjetskog rata.

Irina Jarovaja, član Jedinstvene Rusije, predložila je ovaj novi zakon, kojim treba da se spriječe pokušaji revizije uloge Crvene armije u borbi protiv nacističke Njemačke i njenih saveznika.

Takvi pokušaji "su u suprotnosti sa objektivnim istorijskim podacima", kao što su oni u Povelji UN koja zabranjuje opravdavanje nacizma.

"Tokom Drugog svjetskog rata, SSSR je bio zaštitnik i cjelokupne aktivnosti naših vojnika bile su oslobodilačke", rekla je ona, prenosi agencija RIA "Novosti".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније