Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

09. 07. 2017. 19:15 >> 18:46
1

IRAČKI PREMIJER

Proglasio pobjedu u oslobođenom Mosulu

Irački premijer Hajder el Abadi stigao je danas u Mosul gdje će na dojučerašnjem ratištu i ceremonijalno proglasiti pobjedu nad ekstremistima Islamske države (ID) poslije osmomjesečne ofanzive za oslobađanje tog grada, javila je iračka državna televizija.

Televizija prenosi da je Hajder el Abadi u saopštenju već "čestitao borcima i stanovništvu na velikoj pobjedi".

Na snimcima se vidi kako irački premijer, obučen u crnu uniformu iračkih specijalnih snaga, izlazi iz vojnog aviona u Mosulu, gdje su ga pozdravili komandanti i drugi bezbjednosni zvaničnici.

Iračke snage, uz podršku vazdušnih udara na čelu sa SAD, od oktobra prošle godine pokušavaju da oslobode drugi po veličini grad u Iraku od ID, koja ga je zauzela 2014.

Borba za preuzimanje Mosula je primorala 87.000 ljudi da napusti svoje domove, saopštile su Ujedinjene nacije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније