Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

12. 07. 2017. 08:25 >> 07:56

KOČE OBNOVU

Lavrov: Revidirati zapadne sankcije Siriji

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je došlo vrijeme da se revidiraju posljedice sankcija koje EU i SAD primjenjuju protiv Sirije.n je istakao da Moskva njihovo postojanje smatra nenormalnim.

 

 

 

"Sankcije umnogome koče proces obnove proizvodnje koja je neophodna Siriji, uključujući farmaceutsku industriju, koja je u toj zemlji uvijek bila prilično razvijena, a sada je pod sankcijama Zapada", rekao je on nakon sastanka sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Federikom Mogerini, prenosi Sputnjik.

Kako je rekao, Rusiji je poznato na koji način EU doprinosi olakšavanju patnji sirijskog naroda, iako je sada neophodno procijeniti sve humanitarne posljedice tih sankcija.

Mogerinijeva je, sa druge strane, istakla da sankcije EU nijesu uvedene protiv građana Sirije, već protiv onih pojedinaca koji snose odgovornost za rat u toj zemlji. Ona je takođe navela i da su EU i Rusija postigle saglasnost da će češće razgovarati o mnogim međunarodnim pitanjima, kao i da je EU spremna da gradi mostove sa Rusijom.

Lavrov i Mogerinijeva su se dotakli i pitanja raketnog programa Irana, a visoka predstavnica je istakla da EU namjerava da dogovor koji je postignut sa Teheranom o tom pitanju sprovede do kraja.

"Mi ćemo osigurati da se dogovor sprovede u potpunosti, da ga ispoštuju sve strane. To uključuje, kako nuklearni aspekt, tako i ostale - ukidanje sankcija i postepenu obnovu odnosa u svim sektorima", dodala je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније