Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis, Objavila: J.B.Č. ]

13. 07. 2017. 18:59 >> 19:29
1

UPOZORENJE

Lagard: Moguća nova finansijska kriza

Generalna direktorica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), Kristin Lagard (Christine Lagarde), saopštila je da je još jedna finansijska kriza i dalje moguća.

Ona je, komentarišući izjavu predsjednika američke centralne banke Federalne rezerve (Fed), Dženet Jelen (Janet Yellen), da u svom životu neće biti svjedok još jedne krize, kazala da će možda biti još jedna kriza.

"Planiram dugo da živim, nadam se i Yellen, tako da se apsolutno ne bih kladila na to, jer postoje ciklusi koje smo vidjeli u prošlosti i ja novu svjetsku krizu ne bih isključila", rekla je Lagard za CNBC.

Ona je dodala da su krize obično i nepredvidive i da dolaze neočekivano, prenosi B92.

"Odakle će doći i kako će se odraziti na međunarodnom nivou to se ne može skroz predvidjeti, ali do sada se pokazalo da kriza nikad ne dođe prvo tamo gdje je očekujemo", rekla je Lagard.

Ona je navela da je dužnost svih da budu sigurni da je finansijski sektor pod kontrolom, da je regulisan, da su institucije jake i da mogu da odole potencijalnim opasnostima.

Prethodna globalna finansijska kriza izbila je 2007. godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније