Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 06. 2013. 12:27 >> 12:27

TRAŽE OSTAVKE

I Bugari na "kafi ispred Parlamenta"

Bugari su danas počeli novi oblik protesta protiv vlade premijera Plamena Orešarskog pod nazivom "Na kafu pred parlamentom". Demonstranti okupljeni pred zgradom parlamenta uzvikuju "ostavke", a primjetne su jake policijske snage.

Bugarsko sobranje danas neće zasjedati zbog nedostatka kvoruma, pa je nova sjednica zakazana za sjutra.

Na sjednicu nijesu došli predstavnici najveće partije - Građani za evropski razvoj Bugarske, nacionalističke stranke Ataka, kao i neki poslanici iz redova socijalista i političke stranke bugarskih Turaka – Pokreta za prava i slobode.

Protesti građana počeli su prije 13 dana, nakon što je Sobranje za direktora Nacionalne obavještajne službe izabralo kontroverznog biznismena i medijskog magnata Diljana Pejevskog, kandidata partije bugarskih Turaka.

Pod pritiskom javnosti Pejevski je podnio ostavku, ali su protesti i nakon toga nastavljeni sa zahtjevom da Vlada Bugarske podnese ostavku, da se promijeni izborno zakonodavstvo i organizuju novi prijevremeni izbori.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније