Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 07. 2017. 11:03 >> 10:34
1

DONJI DOM

Kongres za nove sankcije Rusiji

Donji dom američkog Kongresa usvojio je gotovo jednoglasno zakon o uvođenju novih sankcija Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji, koji treba da odobri Senat.

  

 

 

Dio zakona koji se odnosi na Rusiju treba da kazni Moskvu zbog njenog uplitanja u predsjedničku kampanju prošle godine, a izazvao je otpor predsjednika SAD Donalda Trampa i neslaganje u Evropskoj Uniji, jer će imati posljedice na evropske kompanije koje imaju energetske projekte u Rusiji.

Zakon je usvojen sa 419 glasova za, i tri protiv.

Tramp je uložio prigovor na zakon, a potrebno je da ga usvoji Senat prije nego što bude poslat predsjedniku SAD na potpisivanje.Bijela kuća saopštila je da Tramp još nije odlučio da li će staviti veto na taj zakon.

Rjabkov: Akcije SAD ruše mogućnosti za normalizaciju odnos

Zamjenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov rekao je danas da su najnovije akcije SAD korak ka uništenju mogućnosti za normalizaciju odnosa Rusije i SAD, prenio je Tass.

On je izjavu dao povodom izglasavanja novih sankcija Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji u Predstavničkom domu Kongresa SAD.

"Ovo što se dešava nema veze sa zdravim razumom. Autori i sponzori tog zakona čine ozbiljan korak ka uništenju mogućnosti za normalizaciju odnosa sa Rusijom", rekao je Rjabkov.

Prema njegovim riječima, Moskva "neće reagovati emotivno" i želi nastavak dijaloga i kompromis sa SAD "o pitanjima značajnim i za Rusiju i za SAD", gdje spadaju terorizam i neširenje oružja za masovno uništenje.

On je rekao da je usvajanje zakona izbor neprijatelja Rusije, koje je nazvao "puštenim s lanca", i da će Moskva prema tome i posmatrati Ameriku - kao "izvor opasnosti".

"To mora da se razumije i ponaša u skladu sa tim: odmjereno, razumno i mirno", rekao je Rjabkov i dodao da su SAD obaviještene o mogućim uzvratnim akcijama Rusije iako "današnji Vašington ne sluša nikoga osim sebe".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније