Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

03. 12. 2017. 08:04 >> 07:33

ADVOKAT SAOPŠTIO

Pudždemon ostaje u Belgiji i nakon izbora

Smenjeni katalonski lider Karles Pudždemon i njegovi ministri, koje traži špansko pravosuđe, ostaće u Belgiji i poslije regionalnih izbora u Kataloniji zakazanih za 21. decembar zbog žalbi protiv izručenja, rekao je Pudždemonov advokat.

 

 

 

"Šta god da se desi, oni će biti (u Briselu) najmanje do 21. decembra, a ja računam da će to biti do sredine januara", rekao je Žaume Alonso Kueviljas za katalonski radio Rac1.

On je iznio uvjerenje da će, kakva god bude odluka belgijskog suda, biti žalbi apelacionom sudu, a zatim i kasacionom.

Pudždemon i četiri ministra smijenjene katalonske vlade su u Belgiju došli pošto je španska vlada uvela direktnu upravu u Kataloniji nakon proglašenja nezavisnosti tog regiona 28. oktobra.

On je kao i drugi katalonski separatistički lideri optužen za pobunu i pronevjeru javnog novca.

Nakon njegovog odlaska iz Španije, drugi optuženi su pritvoreni.Na regionalnim izborima, Pudždemon se nalazi na čelu izborne liste svoje partije i želi da ponovo bude "legitimni predsjednik" katalonske vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније