Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

15. 12. 2017. 10:12 >> 09:39

SJEVERNI ATLANTIK

Ledene sante na plovnim putevima

Američka obalska straža saopštila je da je oko 1.000 santi leda dospjelo na plovne puteve na sjevernom Atlantiku ove godine, što je čini četvrtom uzastopnom "ekstremnom" sezonom leda.

  

 

 

Obalska straža Međunarodna patrola za led (IIP) sa sjedištem u saveznoj američkoj državi Konektikat, koja nadgleda sante leda u sjevernom Atlantiku i upozorava brodove, održala je danas svoj godišnji sastanak u mjestu Njulondon, kako bi razmotrila stanje u 2017. i očekivanja za 2018. godinu.

Ta organizacija je navela da je do oslobađanja brojnih santi leda došlo usljed povlačenja grenlandskih glečera i zbog oluja koje su ove godine izazvale lomljenje znatnih količina leda u Atlantskom okeanu.

Kanadska služba za led predviđa na plovim putevima naredne godine normalan broj santi leda, oko 500, na osnovu projekcija količine leda u okeanu, temperature vazduha i temperature površine mora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније