Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ AP, Objavila: P.B. ]

23. 02. 2018. 22:16   >>  22:15

BUENOS AIRES

Pronađen kokain u ambasadi Rusije

Jedan policajac i ruski diplomata uhapšeni su nakon što je policija u ambasadi Rusije u Buenos Airesu pronašla pošiljku kokaina.

Argentinska ministarka za bezbjednost Patrisija Bulrih izjavila je da je oduzeto 389 kilograma kokaina koji je bio sakriven u diplomatskom prtljagu.

Akcija u kojoj je pronađen kokain izvedena je u zajedničkoj policijskoj operaciji ruskih i argentinskih službi koja je trajala skoro godinu. Istraga je počela 2016. godine kada je ruski ambasador u Argentini lokalnim vlastima prijavio sumnjiv prtljag u aneksu.

Pretpostavlja se da su krijumčari pokušavali da prebace 16 torbi kokaina iz ambasade putem diplomatske pošiljke. 

Policajac i diplomata su uhapšeni u Argentini, dok je još četvoro osumnjičenih uhapšeno u Rusiji. Jedan od vođa kriminalne mreže još je u bjekstvu i nalazi se u Njemačkoj, izjavila je Burlih.

Vrijednost pronađenog kokaina je 50 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније