Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.A. [ Beta ]

18. 12. 2023. 01:01 >> 01:02
Čitaj mi:

BUENOS AJRES

U oluji u Argentini stradalo 13 ljudi, počinjena materijalna šteta

U velikoj oluji sa jakim kišama i vjetrovima do 150 kilometara na sat stradalo 13 ljudi i izazvana je materijalna šteta u nekoliko gradova u centralnoj Argentini, uključujući i Buenos Ajres, saopštile su danas tamošnje vlasti.

 

Oluja je pogodila region u noći između subote i nedelje. Najveći nalet oluje pogodio je lučki grad Baia Blanka oko 600 kilometara jugozapadno od Buenos Ajresa, gdje je srušen krov jednog sportskog kluba.

U tom gradu je poginulo 13 ljudi, a 14 je teško povrijeđeno, saopštile su lokalne vlasti.

Žrtve su bile iznenađene olujom dok se u klubu održavalo neko košarkaško takmičenje. Veliki dio grada ostao je bez struje i pretrpio je veliku štetu.

Buenos Ajres je jutros pogođen vjetrovima do oko 100 kilometara na sat sa kišom i jakom kišom, dok u djelovima glavnog grada Argentine nema struje.

Oluja je oborila 360 stabala, uništila vozila, presjekla kablove, srušila javnu rasvjetu i omela saobraćaj, navele su tamošnje vlasti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније