Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

14. 06. 2018. 14:29 >> 14:26

POMPEO SMATRA

Kim shvatio da denuklearizacija mora biti brza

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un shvatio je da denuklearizacija Sjeverne Koreje mora biti brza, rekao je danas u Seulu američki državni sekretar Majk Pompeo i istakao da do ukidanja sankcija Pjongjangu neće doći dok se taj proces ne završi.

"SAD i dalje traže potpunu, provjerljivu i nepovratnu denuklearizaciju Sjeverne Koreje", rekao je Pompeo na konferenciji za novinare koju je održao zajedno sa japanskim i južnokorejskim kolegama u Seulu, prenio je Rojters.

Prema njegovim riječima, američki predsjednik Donald Tramp je bio veoma jasan kada je govorio o ukidanju sankcija i denuklearizaciji.

On je dodao da iako je Pjongjang posvećen predaji nuklearnog naoružanja, to će biti dugotrajan i nimalo lak proces.

Pompeo je rekao da da su Trampovi komentari o smanjenju prijetnji iz Sjeverne Koreje napravljeni sa "široko otvorenim očima".

"Moglo bi da se desi da naši napori neće uspjeti, ali mi smo odlučni da postavimo uslove kako bismo mogli da ispravimo taj decenijski neuspjeh i vratimo uslove za učešće Sjeverne Koreje u zajednici naroda", rekao je Pompeo.

Južnokorejski predsjednik Mun Džae In izjavio je da je zahvaljujući samitu svijet izbjegao rat.

"Bilo je mnogo analiza samita, međutim, najvažnije za svijet, građane SAD, Japana i Koreja jeste to što je otklonjena prijetnja ratom, nuklearnim naoružanjem i raketama", rekao je Mun.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније